1. Home
  2. /
  3. Novinky
  4. /
  5. Blog
  6. /
  7. Jak vybrat velikost helmy...

Jak vybrat velikost helmy na airsoft

autor: | Čvc 11, 2021 | Blog | 0 komentářů

Jak vybrat správnou velikost helmy na airsoft

 

Vybrat správnou velikost helmy na airsoft je velmi důležité. Opravdu je to mnohem důležitější, než jestli má tu správnou barvu nebo camo vzor, protože to lze později vyřešit vhodným návlekem. Zejména pro dorost platí, že nejdůležitější je neudělat chybu a zvolit si příliš velkou helmu, která již nelze optimálně dotáhnout. Většinou se zdá pohodlná a tak si ji koupí, ale při nárazech potom velká airsoftová helma chrání mnohem méně. Taková helma cestuje po hlavě a někdy i zakryje výhled.

Kdo měří, ten bojuje efektivněji 

Ještě před samotným výběrem, je tedy vhodné udělat si přesnější představu o vhodné velikosti airsoftové přilby. Začněte tím, že si změříte obvod své hlavy. Ideálně je vhodný krejčovský metr. Pozice ve které je důležité metr vést je cca. 1-2cm nad obočím okolo hlavy v prostoru 1-2cm nad ušima. Zjištěná míra vám poté pomůže přibližně určit o jaké velikosti přileb se máte zajímat.

Zkusit se musí

Pokud se poté rozhodnete helmu dle zjištěné velikosti objednat, určitě si ji doma vyzkoušejte. Helmu si nasaďte, pokud budete používat i kulku, tak samozřejmě včetně kukly. Helmu si zapněte a zkuste se v ní různě pohybovat a setrvejte v ní co možná nejdéle. Pouze tak zjistíte, že Vás někde tlačí, nebo někde nesedí.

První zkouška

Dobře zvolená helma na airsoft, vám musí po správném zapnutí dobře sedět. Neměla by nikde tlačit, ale ani se pohybovat po hlavě. Je dobré zvolit si helmu, která není po plném dotažení volná, ale je spíše „trochu“ těsná. Většina vnitřních uchycení se používáním přizpůsobí a trochu povolí.

Zkouška nanečisto

Určitě během zkoušky vystřídejte různé pozice, zejména střelecké poloze a ověřte si, že Vám vybraná helma nebrání ve výhledu. Helma by Vám neměla omezit pohyb hlavy a krku a musí umožňovat pohled přes ramena. Helma na airsoft z povahy věci nemůže nepřiměřeně omezovat rozhled periferního vidění.

Pohodlné ovládání je také důležité

Upnutí helmy musí být také pevné, ale komfortní. Upínací spona ani řemínek nesmí nikde tlačit do krku. Pokud máte na helmě nějaké ovládací prvky, musí jít ovládat i v nasazených rukavicích, pokud je používáte.

Závěrem

Na závěr udělejte ještě sérii rychlých pohybů hlavou v helmě různými směry a ověřte si, že se helma po zapnutí neuvolňuje a nezačne být na hlavě volná. Pokud již nelze více dotáhnout zvolte si jiný model, nebo menší velikost a proces opakujte. Nebo si radši vyberte Airsoft masku.

Comments

0 komentáøù

Pøidat komentáø

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related posts

404 - Nenalezeno

Nenašli jsme nic, co by odpovídalo vašemu hledání. Zkuste upřesnit hledání nebo využijte hlavní menu k navigaci na webu.

X